VESA Equity Investment oznamuje překročení 5% hranice podílu ve společnosti Fnac Darty

22. 2. 2022

Společnost VESA Equity Investment (VESA) oznamuje překročení 5% hranice podílu ve společnosti Fnac Darty, předním francouzském maloobchodním prodejci produktů pro volný čas, spotřební elektroniky a domácích spotřebičů.

Tímto nejnovějším přírůstkem v rámci pilíře maloobchodní distribuce pokračuje VESA v realizaci strategie další diverzifikace investičního portfolia s atraktivními dlouhodobými příležitostmi. Společnost Fnac Darty má díky své renomované značce a uznání zákazníků velmi silnou pozici na domácím francouzském trhu, solidní postavení v zemích Beneluxu nebo na Pyrenejském poloostrově a příležitosti k růstu na mezinárodní úrovni.

Investiční teze VESA Equity Investment se soustředí na skutečně rozvinutou omnichannel nabídku společnosti Fnac, která kombinuje skvělou dostupnost maloobchodních míst spolu se silnou nabídkou digitálních a inovativních služeb pro zákazníky.

VESA velmi oceňuje a plně podporuje kvalitní vedení společnosti Fnac Darty, které v minulých letech prokázalo skvělou finanční disciplínu a schopnost reagovat na vývoj trhu.